Första gången

bild

Första gången

Har pratat med många unga tjejer som funderar mycket om det här med första gången. Om det gör ont, hur det är etc.

Vissa av dessa tjejer var lite väl unga tycker jag men de ansåg sig vara mogna för det. Då menar jag tjejer som är 13-14. Var själv lite för ung när jag hade min samlagsdebut och kunde jag göra om det hade jag valt att vänta mycket längre. Varför ha så bråttom?

Jag tycker unga tjejer borde tänka om för hur de än säger att de är mogna för det så är det så mycket annat runtomkring sex. Kan du ta ansvar för dina handlingar? Betänk om du verkligen är mogen? Har du preventimedel? Använder ni ALLTID KONDOM?. Inser du konsekvenserna om du skulle bli gravid? Vet du hur känslomässigt smärtsamt en abort kan vara? Pressar din pojkvän dig till detta? Varför ha så bråttom istället för att spara stunden tills du är helt mogen på alla sätt och verkligen känner att det är rätt?

Jag vill förhindra tjejer att göra något de kanske egentligen inte vill. De kanske känner påtryckning från sin pojkvän. Alla andra kanske skryter om att de ”gjort det”; men oftast är det bara ”skitsnack”. Jag tycker inte man ska ha för bråttom. Jag tycker det är viktigare att tjejer lär känna sin kropp först och att lära sig att vara trygg i sig själv.

Det är du själv som bestämmer när du är redå. Känn efter, kroppen har en stor förmåga att veta vad som är rätt för just dig, just då. Hur känns det i magen? Känns det ja? Då kan du också säga ja, då spelar det ingen roll om du är 15 eller 21, huvudsaken att det är din grej, att du gör det för din skull. Känns det nej, är du skyldig dig själv att säga nej. Det är du som bestämmer över din kropp. Ingen annan har rätt att göra det. Om Du bestämmer dig för att ha samlag och inte vill bli gravid skall du fundera över vilket preventivmedel du ska använda. Kondom är ett bra preventivmedel som dessutom skyddar mot alla könssjukdomar. Läs mer om kondomer, könssjukdomar etc här.

Sedan tycker jag du ska tänka till att det verkligen är rätt kille. Är han den rätta? eller gör du det för att han tjatar på dig? Gillar killen dig så väntar han tills du är redo. Tjatar han på dig och inte accepterar ett nej är han inget att ha. Många väljer att ha samlagsdebut för tidigt bara för att de tror att alla andra har gjort det. Det är helt fel anledning att ha sex bara för den sakens skull. Ge inte efter för grupptrycket. Oftast är det bara löst prat och skryt.

Första gången sk vara med någon man älskar och någon man känner förtroende för. Många tjejer ångrar sig efteråt. Alltså i de fall då tjejen haft för bråttom. Kan säga att själv var jag 13 år och definitivt inte mogen för det. Gjorde det bara för att få det överstökat. Både killen och jag var fulla. Han var kär i mig men inte jag i honom. Han var 15 och vi gjorde det i en kompis föräldrars sovrum. Det var fumligt, kladdigt och lite småjobbigt. Inte fick jag någon orgasm heller. Äcklades av honom efteråt och ville inte ha med honom att göra. Skulle jag få dra tillbaks tiden skulle jag valt en annan kille och minst 3 år senare. Så ha inte för bråttom. Tänk till riktigt ordentligt innan du tar steget ut och har sex med en kille för första gången.

Många tjejer har sex som ett substitut för kärlek och det är inte bra. Att söka kärlek och bekräftelse genom sex kan ge dig sår i själen. Du kan dessutom bli utnyttjad. Många tjejer kan alltså missbruka sex för att de vill ha kärlek, omtanke etc. Då hamnar man bara i en ond cirkel.

Om det gör ont…det varierar helt från tjej till tjej. Många tjejer som idrottar har oftast blivit av med sin mödomshinna och då gör det inte lika ont. Är amn tillräckligt upphetsad både till kropp och själ så tror jag inte det kommer göra så ont. Man ska alltså inte spänna sig. Som tjej ska du se till att din kille smeker dig länge och mysigt. Bättre med långa härliga förspel, då blir det bättre sedan. Skäms inte för din kropp..det kan medföra att du inte slappnar av ordentligt. Skäms du??..då är du nog inte redo alls.

Ett tips är att lära känna sin kropp. detta gör du genom att smeka dig själv. Utforska var du gillar bli berörd och hur, då kan du hjälpa killen på traven. Det är bra om man kan prata om sex med sin kille på ett avslappnat sätt. Man får inte glömma bort att ha roligt med varandra. Man behöver inte plöja igenom alla tänkbara ställningar som finns utan mjukstarta med att du ligger på rygg eller att du sitter på killen. det sistnämda är bra för då har du kontrollen. VIKTIGT ÄR ATT NI SKYDDAR ER!!!!. Säger killen att han inte vill ha kondom, bara för att det känns mindre skönt är han en stor skit. Riskera inte att få könssjukdomar eller Hiv. Riskera inte att bli gravid. Kan man inte med att skydda sig är man inte redo att ge sig in i en sexuell relation. /nina

Hur känns det när man är upphetsad?

När en tjej känner lust händer en massa saker i kroppen, men det syns inte lika tydligt som när en kille blir sexuellt upphetsad och får stånd. Det finns fördelar med att kunna vara kåt utan att det syns. Samtidigt har kvinnans ”osynliga” lust förmodligen bidragit till föreställningen att kvinnor är mindre sexuellt intresserade.
Om man tar en närmare titt finns det förstås tydliga tecken på sexuell upphetsning även hos kvinnor. Här kan du läsa vad som händer i en tjejs kropp när hon har lust.
När en tjej känner sexuell lust och stimuleras sexuellt händer följande:

Blodet pulserar snabbare runt slidan och slidan svettas ut en hal, genomskinlig vätska. Detta kallas lubrikation. I dagligt tal säger vi att kvinnan ”blir våt”. Våtheten har ett egenvärde, eftersom den är ett tydligt tecken på kvinnans kåthet. Lubrikation fungerar också som ett naturligt och nödvändigt glidmedel som skyddar de ömtåliga slemhinnorna i slidan vid ett vaginalt samlag.

Vätska som utsöndras ur körtlar vid slidans mynning bidrar till våtheten och smörjer blygdläpparna.

Bröstvårtorna styvnar och brösten sväller.

Blygdläpparna fylls med blod så att de sväller och blir mörkare.

Klitoris svullnar upp och blir styv – detta är kvinnans erektion – och drar sig in under sin förhud.

Slidan öppnar sig och ändrar form. Hos vissa kvinnor vidgar sig den inre delen och den yttre delen dras ihop. Hos andra kvinnor är det tvärtom.

Livmodern blir större och rör sig uppåt, bakåt.
Samtidigt höjs blodtrycket hos kvinnan och pulsen ökar. Hon blir varmare i huden och andas snabbare. Musklerna i kroppen spänns och hon kan känna blodet pulserna i ådrorna och i underlivet. Smärttröskeln höjs och pupillerna vidgas.

Hur samlagsdebuten kan vara……läs nedanstånde texter. (påhittade texter)

Han knäppte upp knapp efter knapp på hennes luftiga sommarklänning. Hon rös när hon kände hans mjuka händer på sin hud. Han kysste hennes bröst varsamt och hon kände hur det började pirra i kroppen av lust…av längtan. Bla bla bla. Han lade ner henne varsamt och särade på hennes lår. Hon var varm, våt och redo. Redo för hans styva manlighet. Detta var hennes första gång och det var så underbart perfekt. När han körde in sin lem i henne bet hon på hans axel och gav till ett litet skrik. Njutningen var maximal. Bla bla bla. Efteråt låg de där, tätt omslingrade och njöt av varandras doft och andning.

Typisk Mitt Livs Novell fejkstory eller ur såna där kärlekböcker ala Harlequin :-).
Verkligeheten är något annorlunda. Det kan ta tid innan man slappnar av, det vikigaste är inte själva penetreringen som många tycks tro. I början ska man exprimentera och utforska och man ska verkligen vilja. Man kanske är nervös vilket gör att man blir torr där nere och spänd i kroppen. Det kan ta lång tid innan man är riktigt tänd och det är inget onormalt.

..eller var det kanske såhär…..

Rummet snurrade runt… kände att jag låg ner med hans tyngd över mig. Han sköt in sin spritluktande tunga djupt ner i min hals. Jag kunde inte andas. Han klämde lite väl hårt på mitt bröst. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra av mina händer. Tog tag om hans rygg. naffsade lite i hans öra. Han drog av mig mina byxor och jag drog av hans. Det blev lite fummligt. Fnissade till och han stelnade till. -Har du?..äter du p-piller?? Ville ju inte verka oerfaren och dessutom ville jag ha det överstökat så jag svarade ja..jag äter p-piller. Sen gjorde vi det. Efteråt kände jag mig bara tom. Detta var ju inte så himlastormande som jag läst i Mitt Livs Novell eller de otaliga Harlekinböcker som stod travade i mitt flickrum. Klibbigt och kladdigt var det också. men det kanske blir bättre nästa gång. Man kanske skulle vara nykter då.

Påhittade texter av mig just för ändamålet av denna sida. *smile*

Bra länkar::

Ungdomar.se -Sveriges mest besökta ungsomsmottagning.
sexuell.nu -Information om allt som handlar om sexualitet, pubertet, onani och säkrare sex. Riktar sig till dig som är mellan 12-17 år.
ungman.nu -Information kring sexualitet och hur man hittar till sin ungdomsmottagning. För killar mellan 12-23.
ungdomsmottagningen
kondom.nu
Kärlek och sånt
Humla -för killar och tjejer som gillar killar och tjejer!