Onani

Onani
Hur onanerar man? Länkar längre ner; både för män & kvinnor

Onani är något som alla gör, bara så att ni vet.

Det varierar helt i detta med hur man onanerar och vad man tycker känns skönast. En viktig grej är att du känner att du är vän med din kropp och att du vet hur ditt underliv ser ut. Det är inte skamligt att onanera; nästan alla gör det. De som påstår motsatsen ljuger; vill jag påstå. Det är en egens hemlighet; så att säga och inte alla är frikostiga med att dela med sig av sitt sexliv med sina väninnor.

Att bli vän med sitt underliv; vad menas med det?

Jo, jag menar att du ska ta dig en ordentlig titt på hur din vagina/mutta/fitta/murva [kärt barn har många namn 🙂 ] ser ut underifrån. Du sitter på huk och har en spegel till hjälp.

En väninna berättade en gång för mig att när hon inledde sin första relatin med en kvinna [ hon är bisexuell] så trodde hon sig vara insatt i kvinnans kropp och vad som är skönast etc; men det visade sig vara helt fel när det kom till kritan. Hon hade aldrig tittat efter riktigt noga och så tror jag det är för många.

Hur ser din klitoris ut? Var sitter den? Hur långt in går känseln? Var sitter urinöppningen? Hur ser in slida ut? Hur ser dina blygdläppar ut? Var känns det det skönast att bli berörd? Vad får dig att njuta mest?

Läs mer på vårdguiden om hur ditt underliv fungerar.

Kvinnans inre könsorgan
Kvinnans yttre könsorgan

Många kan få fel bild från exempelvis porrfilm. Exempelvis detta med att en kvinna bara kan njuta om hon blir penetrerad mycket och länge. Porrfilm ger en sån fejkbild av kvinnans njutning. Där framställs hon ju mer som objekt. Mannen slickar i några minuter och tjejen får dunderorgasmer och sen får hon ännu fler när han penetrerar henne tråkigt in och ut.

”Ooh, jaaaa, jag njuter av att killen/killarna gnider sina kukar mot mitt ansikte. Det ger mig klimax.”

Nä, det är helt fel. Sorry, för det grova ordvalet men jag ville bara poängtera hur fel det ser ut och vilken fel bild både killar och tjejr kan få av det hela.

Okej, nu går vi vidare. Är du vän med ditt sköte eller vad du nu kallar ditt underliv så finns det olika sätt att använda sig av när man onanarerar.

Du kan i duschen prova att duscha klitoris med duschstrålen. Man kanske föredrar ett hårdare tryck eller ett mjukare tryck. Man kanske inte vill duscha direkt på klittan utan mer runt omkring. Du får prova dig fram.

När du vaknat en morgon och ligger där i sängen avslappnad och lugn kan du prova med att smeka dig runtomkring klittan. Man behöver inte trycka på där direkt utan det är skönt att pilla lite här och där runtomkring. Du kan fukta ditt finger/ flera fingrar med lite saliv så det inte blir så torrt. Alternativt kan du använda lite olja. Hederlig matolja går så bra så. 🙂

Vill du inte använda dina fingrar och händer kan du prova med att gnida mot en kudde eller kanske att du äger en massagestav som du smeker runt med. Man behöver inte trycka in den och använda den på det sättet; nej, det är en myt. Många tjejer använder sin stav genom att rotera den mot sin klitoris lagom mjukt.

När du smeker dig här och där så lär du mmärka var du tycker det är skönast för dig. Det är helt olika för oss alla vad vi tycker är skönast och det är inget konstigt med det. Många gillar inte direkt beröring mot klitoris medans andra gör det. Som sagt så är det helt inviduellt.

Du kan prova med att hålla fingrarna helt stilla och istället rotera med underlivet.

Helt naturligt är det också att ligga där och fantisera om olika sexiga situationer. Det är du själv som styr. Många kvinnor använder sig av fantasier och det är inget konstigt med det. Skriver mer om det på sidan sexfantasier.

onani

Läste en grej där en kille berättade om hur hans tjej knep ihop låren/ benen och spände sig så mycket hon bara kunde och det ledde till att hon fick orgasm. Helt utan annan beröring och samlag. Detta beror då på att det i låret löper en massa nerver som är kopplade till bäckenbotten och då kan man lätt få orgasm. Tror nog att det kanske krävs lite övning för många tjejer.

Hur många punkter har vi tjejer egentligen? Jag läste att det lär finnas fler punkter än g-punkten. Vars sitter de i såna fall? /Ulrika

Svar av Katerina Janouch: Jag skulle inte vilja kalla punkterna för ”punkter” egentligen, utan snarare zoner. Inuti slidan, och utanpå, finns en rad olika zoner där smek och tryck upplevs som väldigt skönt av tjejen. Till exempel finns mellangården, mellan slidmynningen och anus, ett ”bortglömt” njutområde. En del kvinnor tycker det är fantastiskt med tryck mot urinröret, den så kallade u-punkten. Inuti slidan finns många zoner, både om man för in fingrarna och trycker snett uppåt/framåt (g-punkten) eller går en bit högre upp (p-punkten). Även tryck mot bakre slidväggen kan upplevas mycket positivt. Det är egentligen lite synd att punktifiera detta – å andra sidan kan det vara spännande att gå på ”punkt”-jakt.

Så här berättar olika kvinnor/tjejer om onani

”Min mor hade en massagemackapär för nacken som jag lånade. Upptäckte då hur skönt det var att använda den mot min klitoris. Jag var då 14 år.”

”Jag är som mest kåt på mornarna och onanerar gärna innan jag kliver upp”

”När min pojkvän är på fotbollsträning passar jag på att se porrfilm och ligger då och fantiserar om allt skönt man kan göra inom sex. Både min pojkvän och jag är blyga i sexet så det är inte alltid så bra som när jag är själv i dessa stunder.”

”Jag har erotisk litteratur i nattduksbordet och när jag läser en stund så blir jag så tänd och smeker mig då till orgasm”

”Jag har aldrig fått orgasm med min sambo men däremot alltid när jag smeker mig själv”

”Jag har en stark sexualdrift men min kille är ofta trött. jag onanerar flera gånger om dagen och det händer även att jag låser in mig på toa på jobbet”

”Orgasmer gör att jag blir mer avslappnad och mår bättre så jag onanerar ofta”

”Jag älskar att onanera i duschen med hjälp av duschstrålen”

”Jag började onanera som 12-åring”

”Jag onanerade i duschen när min pojkvän kom in och först kändes det pinsamt för oss bägge. Han gick ut och efteråt så pratade vi om det och det ledde till att våra sexuella hämningar försvann”

”Jag brukar fantisera om att ha sex utomhus och den fantasin ger mig alltid orgasm”

Länkar:

http://www.onanera.se

BESÖK FORUMET

”Det är varje människas rätt att onanera! Besök vårat onani forum genom att klicka på bilden nedan. Här kan du diskutera allt som har med onani att göra helt anonymt. Prata om sexleksaker, diskutera orgasmer, rekommendera filmer o.s.v. ”

WITCH – Woman In Total Control of Herself – om sexualitet

Onanist Javisst

Ordet onani

Sexuell.se

Onani för erfarna

Lira skinnbanjo – och må bättre

http://www.onanera.se/forum Malenas råd till framgångsrik onani [både för män & kvinnor]

Kvinnor och onani- Kort text av Maj-Briht Bergström-Walan
Läs bl.a :Betty Dodson har utgivit flera böcker i ämnet och speciellt om onani: Sex for One, the Joy of Selfloving (1974).

Betty Dodson har skrivit böcker om onani

Ge dig själv en hjälpande hand

Onani för kvinnor

Onani för män