Mannens orgasm

Vad det gäller mäns orgasm så kan utlösningsreflexen hos sexuellt vana män kontrolleras medvetet.

Orgasmen kommer av musklernas rytmiska sammandragningar kring prostatakörteln. Utlösningen är en reflex som oftast kommer med orgasmen men som även kan komma utan orgasm, vilket är fallet vid s. k. pollution.

I takt med att pojken mognar till man lär han sig att kontrollera utlösningsreflexen. Det är utlösning som oftast sätter stopp för omedelbart fortsatt samlagsaktivitet men när män kan kontrollera sin utlösning kan de också fortsätta längre och få fler orgasmer och utlösningar.

Det finns också män som kan fortsätta samlaget trots att de fått utlösning. Även detta är en fråga om vana och självkontroll.

Orgasm eller bara utlösning?

Text hittad på nätet när jag letade info om detta med om mannens orgasm är samma sak som utlösning. Killar säger olika saker när det gäller detta. Att det är samma sak, att det känns annorlunda etc.

Jag skulle vilja veta hur man egentligen skiljer på mannens utlösning och orgasm?

Ja, en del män kan lära sig att få orgasm (eller orgasmliknade känslor) utan utlösning. Alla kan eller vill inte av olika anledninger. (En kan vara att man är nöjd med det sexliv man har och inte finner anledning att prova. Jfr: Kvinnor kan också ha väldigt många olika typer av orgasm- (känsla). Ejakulation = en del i vuxna mäns orgasmupplevelse. Orgasm = Snabba muskelsammandragningar i underlivet, förhöjd puls och blodtryck och snabbare andhämtning. OBS! Hur människor upplever orgasmen är individuellt.

Killen kan försöka öva upp PC musklerna genom att avbryta strålen minst 5 gånger varje gång man kissar. Med vältränade PC muskler kan man lättare lära sig få multipla orgasmer utan utlösning.

Kan mannen undvika att spruta ut säden, så kan han få flera på varandra följande orgasmer. Många killar vet ju redan hur de ska göra för att kontrollera sin utlösning och på så sätt kan de också hålla tillbaka den. Detta är en förutsättning för att orgasmen ska kunna komma flera gånger i följd.

Trots detta är orgasm och utlösning i princip samma sak för många killar, även om somliga upplever hur det kommer en stark sexuell topp, som en för-orgasm, innan den ”verkliga” orgasmen och själva utlösningen. Och det är vid den ”toppen” man måste kunna stanna upp för att dels få kraftigare orgasmer, dels kunna få multipla orgasmer. Kanske är åtskilliga män ”multi-orgasmiska” utan att själva förstå det?

Många homosexuella män som praktiserar analsex (och hetrosexuella män, utan bögnoja, som lärt sig förstå att ”deras egen G-punkt” kan masseras manuellt genom att man ex. för in ett finger eller en liten vibrator ca 5 cm in i anus och ger direkt massage) vittnar om att de får en mycket kraftigare orgasm om de samtidgt som penis stimuleras får prostatamassage. Många hävdar att de, om de kan bygga upp den sexuella upphetsningen så att de får förnyad erektion efter den första orgasmen, för en ännu kraftigare andra gången.

Den som vill prova kan riskfritt utforska detta, men det är till förfång för samlivet om det blir en tävling med sig själv och partnern. Tycker båda att man är nöjda och har att bra samliv så är det ingen utomstående som har anledning att ifrågasätta det bara för att man inte testar allt. Vi förespråkar mångfald före enfald!