Fontänorgasm

En sexuellt upphetsad kvinna kan få utlösning. Det kan komma små stänk eller en stor stråle. Mängden varierar från några droppar som knappt märks, till motsvarande en fylld tesked. Fontänorgasmen uppstår när Skenes körtlar, som sitter på var sin sida om urinröret, tömmer sin vätska i samband med orgasm. Kvinnor som får den här sortens utlösning har i allmänhet bättre bäckenbottenmuskulatur än kvinnor som inte upplever den.

Fontänorgasm innebär alltså inte att man skulle ”kissa på sig” som en del tror. Det är alltås inga konstigheter över detta och man ska absolut inte skämmas.

Denna orgasm får man om G-punkten stimuleras.

Läs vidare:

”Jag trodde att fontänorgasmer var onormalt”
Fyra kvinnor berättar.

Fråga:

Hej! Jag undrar varför man får en fontänorgasm!? Jag får det ofta nuförtiden men jag är lite nyfiken på vad den vätskan är till för, vad gör den för nytta liksom? Vad innehåller egentligen vätskan som sprutar ur körtlarna?

Mitt svar :

Hej! Jag har ingen aning om vad vätska är till för mer än att om man får en sån orgasm så är den mer intensiv och njutningsfull än en vanlig. Vätska kommer då på köpet så att säga. Finns de som gillar den och de som inte uppskattar det ”blöta”.

Detta läste jag i en tidning:

”Vätskan som kommer vid sprutorgasmen är forskarna inte helt överens om vad den består av, men det är i alla fall inte urin – och inte heller något som påminner om mäns sperma. Den kan helt enkelt vara slidans naturliga smörjmedel som hos vissa kvinnor ansamlas i större mängd och sen när orgasmens rytmiska sammandragningar äger rum så skjuts den ut och orsakar just ett smärre regn av könsvätska. Mer troligt är att den kommer från de parauretrala körtlarna inne i slidan, samt från de Bartholinska körtlarna vid slidmynningen.

Ibland tror kvinnan felaktigt att hon kissar på sig eftersom det kommer så mycket! Men det gör hon alltså INTE. Sprutorgasmerna brukar däremot vara skönare, intensivare och längre än vanliga ”torra” orgasmer. Tidigare har man trott att detta är en sällsynt gåva, men ny forskning visar att fler kvinnor än man tidigare trott faktiskt får intensiva fontänorgasmer vid sex. En anledning till att man kanske inte ens är medveten om att man får fontänorgasm är att den inte alltid syns. Har man samlag är det till exempel svårt, då penisen blockerar utflödet. Det våta efteråt tror mannen att han är skyldig till fast hälften eller mer av det som rinner kan lika gärna vara kvinnans… ”